«Happy Halloween»

27 жовтня в приміщенні Радалівського НВК було проведено захід, присвячений святкуванню одного з найдавніших свят на нашій планеті – Хеллоуіна.  Традиція святкування передодня «Дня всіх святих», а саме так називають Хеллоуін, прийшла до нас з Великобританії. Останнім часом це свято досягло справжнього піку популярності, адже його можна відзначити як завгодно, де завгодно і в яких завгодно костюмах.  Це свято – відмінна можливість поринути в чарівництво і відчути себе чаклункою або загадковим духом. Зазвичай за традицією Хеллоуін святкується в англомовних країнах 31 жовтня, хоча й не є офіційним святом. Наприкінці XX століття мода на Хеллоуін виникла в більшості  країн Заходу,  Східної Європи та й у всьому світі.
Для України це свято зовсім молоде й частково незнайоме, але вже дуже улюблене. Причому більшість тих, хто святкує Хеллоуін, є молодими людьми. Особливо полюбляють його діти, бо це, незмінно, маскарад та веселощі. У нашій школі це свято стало вже майже традиційним. Святу передувала велика підготовча робота з боку учителя англійської мови та учнів при створенні презентації, інсталяції, виготовленні витинанок та малюнків. 
На початку святкового дня учні мали можливість ознайомитись з історією Хеллоуіна та святкування  його в англомовних країнах на основі презентації англійською мовою, діти читали і перекладали, дивилися відео по темі та робили навіть зарядку з опорою на відео. Наступним етапом було проведення виставки малюнків та представлення інсталяції «Happy Halloween», яка була виконана заздалегідь учнями 5-11 класівза допомогою витинанок. Крім цього було організована весела майстерня (дві чарівні відьмочки розмальовували обличчя усім бажаючим).Уроки англійської мови в цей день були проведені з елементами свята (відео зарядки, відео пісні та ін.).


Усі  заходи були проведені з метою стимулювання творчої ініціативи учнів, формування позитивних мотивів навчально – пізнавальної діяльності учнів, підвищення рівня володіння англійською мовою , ширшого знайомства школярів зі святами та традиціями Великобританії та США. Свято викликало безліч позитивних вражень, емоцій та радості. 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Методичні рекомендації щодо організації освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти за допомогою дистанційних технологій

Thanksgiving day